Ege Underwater Sports Club

HABERLER

Su altı Ragbisi ile ilgili basında yayınlanan en son haberler Geri

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 104. YILI KUTLU OLSUN
18 MART 2019

Bugün, tarihimizin şanlı zaferlerinden 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 104. Yıldönümü. Birinci Dünya Savaşı’nda İstanbul ve Çanakkale boğazlarını işgal etmek için denizden ve Gelibolu Yarımadası’nda karadan harekete geçen İtilaf Devletleri ordusunu savunma hatlarında durdurup taarruzla yenilgiye uğratan kahraman Türk ordusu ve halkı, bu zafer ile ulusumuzu tekrar ayağa kaldırıp 1. Dünya Savaşı’nın kaderini değiştirmiştir.

Çanakkale Savaşı’nda genç bir subay olmasına rağmen askeri dehası ve cesareti ile ordumuzu ve ülkemizi zafere götüren Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki askerlerimizin canları ve kanlarıyla kazanılan Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü’nde Ulu Önder’imizi, Çanakkale şehitlerimizi büyük bir saygı ve rahmetle anıyoruz.

Vatanımızın bağımsızlığı uğruna bugüne kadar canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimizin ruhunu minnet ile yad ederken, gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Şehitlerimizin huzur içinde uyuması için bizlere emanet edilen bağımsız vatanımızı ilelebet yaşatacak olan, vatanseverlik, bilim ve ahlak ilkelerini şiar edinen gençleri bu ülkeye kazandırmaya devam edeceğiz.

Sualtı topluluğu üyelerimizin, tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni tüm kalbimizle kutlarız.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu